Το ταξίδι μας με τη Φαίδρα

Tο 2013 ιδρύθηκε ο Όμιλος «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ». Παίρνει επίσημη αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ).Έως και σήμερα, το δυναμικό της ομάδας του ομίλου μας, έχει φτάσει τους 85 εν ενεργεία αθλητές, με παγκόσμιες, διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις.
Καλλιεργούμε τα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου, της ξιφασκίας και της ποδηλασίας.Εκτός από τα αθλήματα φέραμε τα παιδιά μας σε επαφή με την τέχνη του χορού, του θεάτρου και του τραγουδιού, ιδρύοντας θεατρική ομάδα και τμήμα αγωνιστικού χορού, έχοντας σκοπό την κοινωνικοποίησή τους και την ένταξη στο σύνολο, εκτιμώντας την δύναμη και την θέλησή τους για αποδοχή.Η απασχόλησή τους σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι καθημερινή και έχουμε σαν στόχο, να δημιουργήσουμε έναν Αυτόνομο Χώρο Διαβίωσης και φιλοξενίας των αθλητών μας.
Κινητήριος δύναμη, για την δημιουργία και ύπαρξη του συλλόγου μας, υπήρξε η γέννηση της Φαίδρας, το 1999.Η αφοσίωση και η θέληση ενός πατέρα, που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των διαφόρων συνθηκών, δεν σταμάτησε να προσπαθεί και να ονειρεύεται.Ο Μανώλης Μαρκίδης με ότι ψυχικά αποθέματα είχε για εφόδια, έβαλε στόχο να κάνει τον προσωπικό του αγώνα, καθρέφτη για όλες αυτές τις οικογένειες που προσπαθούσαν να βρουν ένα μονοπάτι έτσι ώστε να νιώσουν την κρυφή δύναμη της θέλησης των δικών τους παιδιών.
Η εξαιρετική λογοτεχνική πένα της συγγραφέως Χριστίνας Ταράτσα και η ευαισθησία και αγάπη της για τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά έδωσε στην ιστορία του Εμμανουήλ Μαρκίδη μια ψυχική εσωτερικότητα που συγκινεί και ευαισθητοποιεί τους αναγνώστες.
Το βιβλίο «Το ταξίδι μας με τη Φαίδρα» γράφτηκε με σκοπό να «στηρίξει» τα όνειρα των παιδιών με την «ξεχωριστή» διαδρομή τους σε αυτό τον κόσμο.Μην ξεχνάμε πως η πλαγιά ενός βουνού είναι δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη…όταν όμως φτάσουμε στην κορυφή, η θέα μας δικαιώνει.
Στόχος μας… τα όνειρά τους!!!
Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στον ευγενή αυτό σκοπό και να προμηθευθούν το βιβλίο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ ΑμεΑστα τηλέφωνα: 213443508, 6944803226 –

 email: info@hippocampus-amea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *