Θεραπευτικός Χορός

 

Χορος Με Αμαξιδια, Σαββατο 9:30-10:30, Τεταρτη 6-7μμ
Αυτό το τμήμα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες για όλες τις ηλικίες. Η αύξηση αυτοπεποίηθησης και η προσωπική έκφραση είναι μερικά από τα βασικά οφέλη του μαθήματος καθώς επίσης και η βελτίωση αδρής και λεπτής κινητικότητας. Το τμήμα αυτό δέχεται μικρούς και μεγάλους εθελοντές για την ευκολότερη διεξαγωγή του μαθήματος και για τη δημιουργία χορευτικών ζευγαριών.

 

Θεραπευτικός Χορός, Σάββατο 11:00-12:00πμ, 12:00-13:00μμ
Ένα τμήμα αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους, 4- 14 ετών, που αποσκοπεί κυρίως στην χαλάρωση, ευχαρίστηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Οι μουσικοκινητικές ασκήσεις βοηθούν στην ανάπτυξη του ρυθμού και στην ομαλή κίνηση καθώς και η πρώτη επαφή με τον χορό βοηθάει στη συγκέντρωση και στον συντονισμό.

 

Σύγχρονο & Λάτιν, Τετάρτη 5:00-6:00μμ
Απευθύνεται κυρίως σε άτομα με Νοητική υστέρηση, Σύνδρομο Down και Αναπτυξιακές διαταραχές όπως Αυτισμός, Αsperger, ΔΕΠΥ. Ηλικίες 15 -55 ετών. Στοχεύει στην έκφραση συναισθημάτων, κοινωνικοποίηση, βελτίωση σωματογνωσίας, προσανατολισμού και μνήμης μέσω εκμάθησης βημάτων και αυτοσχεδιασμού.

 

Ατομικά Μαθήματα
Ο σύλλογος μας, δίνει την ευκαιρία για προσωπικά μαθήματα χορού διάρκειας 30 λεπτών κατόπιν συνεννόησης με τη δασκάλα για ημέρα και ώρα. Οι θεραπευτικοί στόχοι καθορίζονται ξεχωριστά και αναλόγως τη περίπτωση και τη δυσκολία του κάθε μαθητή. Εκτός από την εξευρεύνηση των δυνατοτήτων είναι επίσης σημαντικός στόχος η ομαλή ενσωμάτωση του ατόμου στο ομαδικό μάθημα αν κ εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος ο μαθητής και η οικογένεια του.

 

 

Λ. Bουλιαγμένης 602, Αργυρούπολη
hippocampusamea@outlook.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944803226
Πρόεδρος : Μανώλης Μαρκίδης
Δασκάλα Χορού: Έλενα Καλλίλα