Η Δύναμη της Θέλησης

Γράφει: Γεωργία Κωνσταντινίδου

Πριν από ένα χρόνο καταγράφηκε ως επίσημη αθλητική ομάδα. Ο Ιππόκαμπος ΑΜΕΑ, με έδρα του το δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Αργυρούπολης- Ελληνικού, έχει ως στόχο την προαγωγή των παιδιών με ειδικές ανάγκες μέσω του αθλητισμού αλλά και άλλων δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός, έχει δυο τομείς μέχρι στιγμής: τον αγωνιστικό τομέα και τον εκπαιδευτικό. Μέσα από την κολύμβηση τώρα, και στο μέλλον μέσα από ακόμα πιο πολλές δραστηριότητες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά με σύνδρομο Down, νοητική στέρηση και αυτισμό να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και σε όλους εμάς ότι όλα είναι δυνατά!

Αθλητές και αθλήτριες της ομάδας έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής στους πανελλήνιους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ το 2013, να εξασφαλίσουν δυο πανελλήνια ρεκόρ και δυο χρυσά μετάλλια! Επόμενος σταθμός των παιδιών είναι τον Απρίλιο του 2014 στους πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ εξίσου, καθώς και το ανοικτό τουρνουά κολύμβησης στην Νάουσα.

Λένε πως όταν βάζεις στόχο το φεγγάρι, ακόμα κι αν αποτύχεις θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια. Αυτό ακριβώς έχουν στόχο να κάνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του «Ιππόκαμπος ΑΜΕΑ»: οι πρωταθλητές της ομάδας να προαχθούν στην εθνική ομάδα κολύμβησης ΑΜΕΑ! Υψηλοί στόχοι, μα όχι ακατόρθωτοι. Όχι γι αυτά τα παιδία…!

Η επιβράβευση αυτής της προσπάθειας, δεν περιορίζεται μόνο στα μετάλλια και τα έπαθλα στους αγώνες. Είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν ακούνε ένα «Μπράβο», όταν βλέπουν πόσο ευτυχισμένα είναι τα άτομα που τα περιβάλλουν. Και φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς των παιδιών, των γονέων και των ατόμων- εθελοντών που με περίσσια υπομονή, αγάπη και δύναμη ψυχική και σωματική στηρίζουν αυτή την, κάτι παραπάνω, από αξιόλογη προσπάθεια. Ρόλος μας ,λοιπόν, σε όλο αυτό είναι να υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας αυτή την ομάδα και μέσα από παρόμοιες πράξεις συλλογικής αγάπης και προσπάθειας, να παίρνουμε και να δίνουμε αγάπη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε εποχές τόσο φτωχές συναισθηματικά όσο αυτές που ζούμε. Ας μην ξεχνάμε πόσο δύσκολος είναι ο αθλητισμός από μόνος του, οπότε ας αναλογιστούμε την δύναμη όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν ως στόχο την κορυφή!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα έπρεπε να δοθούν στον δήμο της Αργυρούπολης- Ελληνικού για την παραχώρηση του χώρου μέσα στο δημοτικό κολυμβητήριο, για τις προπονήσεις των παιδιών καθώς και την στέγαση των γραφείων της ομάδας. Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα και το έργο της μπορείτε να βρείτε μέσω email: hippocampusamea@outlook.com

Επίσης πληροφορίες μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να αντλήσει και από τα γραφεία του συλλόγου: Λ. Κύπρου και Τριπόλεως 6, Αργυρούπολη, τηλ: 6944803226

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *